De vijf voordelen van Google Wave

Eerder schreef ik al een blog met tien nadelen van Google Wave. Maar deze dienst zit momenteel nog in de preview, en Google kennende passen ze deze minpuntjes aan. Ditmaal bespreek ik kort de voordelen en mogelijkheden van Google Wave bespreek. En daarna heb ik het er niet meer over, beloofd.

– Google, dat zie je zo. Wave straalt de alom bekende Google-vibe uit. Helder, strak, overzichtelijk en schoon design. Geen tierelantijntjes, maar alles in dienst van de functionaliteit.

Overzicht voor iedereen. Tenminste, als elke deelnemer aan een wave netjes te werk gaat. Hoeveel diensten kunnen zeggen dat je met een tiental verschillende personen een overzichtelijk document kunt presenteren? Juist, alleen Wave.

Kom je later? Geen probleem! Bovenstaand punt geldt niet alleen voor iemand die vanaf het begin in de wave zit, maar voor iedereen. De informatie staat zonder vreemde ‘Re:Re:Re:Fw:Topic‘ tussendoor gepresenteerd. En met de playback-functie kun je het gesprek chronologisch aflopen.

Wave leeft. Googles dienst kan veel meer dan je vermoedt. Doordat het ‘open source‘ is, hebben andere ontwikkelaars de mogelijkheid om hun diensten in Wave te integreren. Alles wat je nu nog mist, kan morgen beschikbaar zijn. Google Wave is geen ‘dood’ programma: het ontwikkelt ook nog na de release.

Alles wat je nodig hebt. In theorie is Wave alles wat je nodig hebt, hoewel de uitwerking nog te wensen overlaat. De snelheid van chat, het geduld van email en de vriendelijkheid van bestanden delen. Als Google ervoor zorgt dat al deze functies werken zoals ze horen te werken, heb je naast Wave eigenlijk niets anders meer nodig.

Google Wave is nu wel prominent genoeg aanwezig op mijn weblog. Ik zoek nu een ander technologisch speeltje om me op uit te leven. Suggesties? Of mis je nog een aantal punten die hierboven moesten staan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *