Artikelen LeidenLokaal week 2

Van 11 januari tot en met 5 februari vindt in het Masterjaar Journalistiek en Nieuwe Media de Multimediamaand plaats. Vier weken lang wordt er aan hyperlokale journalistiek in Leiden gedaan. De artikelen worden op LeidenLokaal gepubliceerd. De artikelen die ik voor de redactie Leiden Midden schrijf, zijn hier na te lezen.

Afgelopen week ben ik eindredacteur geweest. Tussen het redigeren, organiseren en delegeren door ben ik weinig aan eigen producties toegekomen.

Gemeente gedoogt overtreding in milieuzone
De Leidse markt is kritisch over de zogeheten milieuzone in het centrum. Sinds 1 januari wordt vrachtverkeer met vervuilende motoren buiten de singels geweerd. De gemeente deelt nog geen boetes uit aan overtreders. Ondertussen twijfelen marktverkopers over de effectiviteit van de ontheffing voor oude vrachtwagens. Zelfs politieagenten op de markt plaatsen hun vraagtekens bij dit plan.

Pokeren om een miljoenenpot
Decadente casino’s, omgekeerde zonnebrillen en ongekende rijkdom. De 25-jarige student Koen de Bakker speelt aankomend jaar op grote pokertoernooien, dankzij een een sponsorcontract van 100.000 dollar bij Everest Poker. LeidenLokaal zocht de Leidse pokeraar op.

Fietsster gewond na aanrijding
Een 21-jarige studente uit Leiden is woensdagnacht door een brommer van haar fiets gereden. De fietsster is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De 28-jarige bromfietsster kwam met de schrik vrij. Het ongeval vond rond middernacht plaats op het stationsplein in Leiden.

Leidse brandweer keert terug uit Haïti
De zes Leidse brandweermannen die in Haïti reddingswerkzaamheden uitvoeren, landen zondag op Nederlandse bodem. Dit heeft een woordvoerder van het internationale reddingsteam USAR donderdag bekend gemaakt. De brandweerlieden maken deel uit van het brandweerkorps Hollands Midden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *