Artikelen LeidenLokaal week 1

Van 11 januari tot en met 5 februari vindt in het Masterjaar Journalistiek en Nieuwe Media de Multimediamaand plaats. Vier weken lang wordt er aan hyperlokale journalistiek in Leiden gedaan. De artikelen worden op LeidenLokaal gepubliceerd. De artikelen die ik voor de redactie Leiden Midden schrijf, zijn hier na te lezen.

Leidse wethouder stapt op
Wethouder John Steegh (GroenLinks) van Verkeer en Milieu is maandagavond afgetreden. Zijn fractie stemde donderdagnacht tegen de bouw van tijdelijke parkeerplaatsen aan de Morsweg. Dit was in strijd met eerdere afspraken in het coalitieakkoord. Lijmpogingen van GroenLinks om de coalitie met PvdA, CDA en VVD bijeen te houden mislukten.

D66 pikt slogan CDA in
De slogan ‘Beter voor Leiden’ van het CDA is door D66 geregistreerd als webadres. De domeinnaam leidt naar de lokale website van D66. De CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan noemt het een ludieke grap. “Het is een beetje flauw. Ik denk niet dat D66 verwacht hiermee de verkiezingen te winnen. We vatten het sportief op.”

Leidse brandweer naar Haïti
Zes brandweermannen uit Leiden zijn donderdag in Haïti aangekomen om de plaatselijke bevolking te helpen. Zij maken deel uit van het internationale reddingsteam USAR. Dit meldt het korps Brandweer Hollands Midden. Een aardbeving op het Caraïbische eiland zorgde dinsdag voor vele doden, gewonden en daklozen.

Pokerstudent verdient 100.000 euro sponsorgeld
Tien veelbelovende pokeraars, waaronder de 25-jarige Leidenaar Koen de Bakker, hebben van Everest Poker 100.000 euro aan sponsorgeld gewonnen. De Bakker sleepte tijdens de finale in Paleis Auersperg in Wenen het contract binnen. De winnaar omschrijft het toernooi als ‘een soort Idols voor pokeren’.

Minder verkeersboetes uitgedeeld in Hollands Midden
Politie Hollands Midden deelde vorig jaar minder verkeersboetes uit dan in 2008. Dit meldde het politiekorps vrijdag. Onder andere Leiden, Alphen aan de Rijn en Gouda liggen in deze regio. De politie slingerde ruim 2,5 procent minder verkeersovertreders op de bon. Dit is tegen de landelijke trend in, waar juist een stijging van 1,4 procent te zien is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *