Artikelen LeidenLokaal week 4

Van 11 januari tot en met 5 februari vindt in het Masterjaar Journalistiek en Nieuwe Media de Multimediamaand plaats. Vier weken lang wordt er aan hyperlokale journalistiek in Leiden gedaan. De artikelen worden op LeidenLokaal gepubliceerd. De artikelen die ik voor de redactie Leiden Midden schrijf, zijn hier na te lezen.

In de laatste week van de Multimediamaand was ik verantwoordelijk voor de foto’s van dit bericht. De informatie voor een infographic over de thuiszorg kwam te laat, zodat deze niet meer geplaatst kon worden. Dit bericht wordt na deze maand nog geplaatst. Volgens de berekening van LeidenLokaal heb ik in vier weken 16,8 artikelen geproduceerd.

SP voert actie tegen ‘thuiszorgveiling’
De SP organiseert een manifestatie op het stadhuisplein tegen de zogeheten ‘thuiszorgveiling’. De protestactie vindt plaats op zaterdag 13 februari. Dit maakte SP-raadslid Roos van Gelderen dinsdag bekend. Zij verwacht een ‘behoorlijke opkomst’, onder andere van het thuiszorgpersoneel. Of de thuiszorgorganisaties zelf ook aanwezig zijn, is nog niet bekend.

Van Gelderen: “Thuiszorg moet fatsoenlijker”
De gemeente moet thuiszorg ‘fatsoenlijker’ leveren, aldus SP-raadslid Roos van Gelderen. Eerder ontkende wethouder Gerda van den Berg de problemen binnen de zorgsector. Volgens haar zijn veel klanten tevreden met de personeelswisselingen van de hulp in de huishouding. Van Gelderen bestrijdt dit. “Er wordt heel makkelijk over gedaan, maar het is iemand die tot in je meest intieme levenssfeer komt.”

Aanplakken of afhaken
Politieke partijen doen er alles aan om onder de aandacht te komen, vooral met het oog op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Die strijd om naamsbekendheid speelt zich onder andere af op de aanplakborden in Leiden: het is ‘aanplakken of afhaken’. LeidenLokaal biedt zijn lezers de mogelijkheid om de aanplakpraktijken van de Leidse politiek in de gaten te houden.

“Haar moeder heeft het niet overleefd”
Tijdens de reddingsactie op Haïti heeft het Urban Search And Rescue-team (USAR) op cruciale momenten foto’s gemaakt. Het brandweerkorps Hollands Midden vaardigde zes personen uit Leiden, één uit Alphen aan de Rijn en één uit Gouda af naar het door een aardbeving verwoeste gebied. Brandweerman Nico Guijt deelt zijn ervaringen van de USAR-actie op het Caraïbische eiland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *