De Starcraft II-scene in Korea

Waar moet je naartoe als je de professionele Starcraft II-scene wilt checken? Juist, Korea! Giant Bomb-redacteur Brad Shoemaker en zijn collega Drew Scanlon vlogen naar het Aziatische land om de finale van de Global Starcraft II League (GSL) vast te leggen. Het resultaat is een aantal geweldige video’s, waarin de waanzin rondom het strategiespel knap is vastgelegd.

Het mooie aan de GSL is dat het wel om professionele waanzin gaat. Dit zijn geen luie gamers die achterover hangen in een bureaustoel met chips naast het toetsenbord. Starcraft II-pro’s sluiten zichzelf op in een trainingskamp en werken een spartaans rooster af. Boeiend om naar te kijken, ook al snap ik maar weinig van de game.

One thought on “De Starcraft II-scene in Korea

  1. Ik had al eerder een soortgelijke documentaire gezien. Vrij ziek hoe die mensen er voor leven inderdaad. Hopelijk starten ze nooit met poker daar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *