WikiRebels, een docu over WikiLeaks en Assange

De Zweedse televisiezender SVT Play gaf op donderdag 9 december een uur lang een blik achter de schermen bij de klokkenluidersite WikiLeaks. De Engelstalige documentaire WikiRebels gaat in op de beweegredenen van WikiLeaks en oprichter Julian Assange.

WikiRebels begint met de beweegreden van Assange om de duizenden documenten, foto’s en video’s te lekken.

,,Every release of material we do, has a second message. And that is, we set examples”, zegt Assange. ,,If you engage in immoral, unjust behaviour, it will be found out. It will be revealed and you will suffer the consequences.”

Een onmisbare docu om de commotie rond de website en zijn onthullingen te kunnen plaatsen in het debat over journalistiek, privacy, ethiek en politiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *