De Stentor gaat met bureauredacteur naar de regio

De internetredactie van de Stentor is vanaf begin april verdeeld over de regio. De stadsredacties van Apeldoorn, Deventer en Zwolle zijn aangevuld met internetredacteuren die de regionale secties van de website onderhouden en verrijken. De klassieke eindredacteur en de internetredacteuren zijn bij De Stentor samengesmolten tot een nieuwe functie, de zogeheten bureauredacteur.

Internet first

Bureauredacteur: een functie waarin internet en de papieren krant zijn gecombineerd. Het regionale nieuws staat nog sneller op internet, multimediale projecten duiken nog dieper de regio in en er is meer kruisbestuiving tussen de papier en web. De Stentor moet het persbureau van de regio worden. Nieuws wordt eerst op de website gepubliceerd, daarna kijken we naar de papieren krant. Anders gezegd: Internet krijgt meer aandacht, maar we verliezen onze abonnees niet uit het oog.

De edities Apeldoorn, Epe/Vaassen en Veluwe West hebben doordeweeks een gezamenlijke krantenpagina. Op dit moment zitten er ook een paar mooie multimediale regioprojecten in de koker. Binnenkort maak ik daar meer over bekend.

De regio-regisseur

Voor mij persoonlijk betekent deze functie dat dat ik op mijn 26e ook eindredactietaken heb gekregen. Tekst redigeren, ‘op de pagina zetten’ en doorgeven aan drukkerij. Gelukkig word ik door een aantal hele ervaren eindredacteuren begeleid, terwijl ik hun wegwijs maak op internet. De eerste maanden groeien onze vaardigheden nog naar elkaar toe, maar uiteindelijk wordt de bureauredacteur een multi-disciplinair krantendier: de regionale regisseur van het nieuws.

One thought on “De Stentor gaat met bureauredacteur naar de regio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *