Google lanceert sociale-netwerksite Google+

Google presenteerde dinsdag 28 juni Google+, een sociale-netwerksite die verschillende Google-services met elkaar verbindt. Voorlopig is de dienst alleen nog te gebruiken met een uitnodiging.

De website van Google+ is wel te bezoeken en de apps voor Google+ en Google Huddle staan al in de Android Market. Op de zoekpagina staat nu een grote, zwarte balk bovenin. In een blog heeft Google laten weten dat de websites van de zoekgigant deze zomer nog meer veranderingen gaan ondervinden.

And when I say "redesigning Google" – I mean ALL of Google... not just search.
@leggett
Michael Leggett

Google-gebruikers staan de komende maanden dus nog veel te wachten. Google noemt de aanstaande concurrent van Facebook zelf ‘real-life sharing, rethought for the web’. De dienst maakt onder meer gebruik van Google +1, de knop waarmee je kunt aangeven dat je een website of pagina aan je vrienden aanbeveelt.

In onderstaande video’s wordt Google+ getoond.

Wat denk jij? Groeit dit uit tot de meest populaire sociale-netwerksite? Of gaat het net als Google Buzz floppen?

2 thoughts on “Google lanceert sociale-netwerksite Google+

 1. Ik weet het nog niet, er zitten nogal wat punten aan die mij niet aanspreken:

  Het lanceren van een sociaal netwerk onder een streng invite beleid gaat de groei remmen. Als het nu al open was geweest had iedere geïnteresseerde vandaag een profiel aangemaakt en was de basis meteen gelegd. Nu moeten de early adaptors op een gegeven moment weer terug gehaald worden.

  Het cirkel idee is aardig, maar daardoor mis je het toevallig tegen interessante links aanlopen doordat je content van te voren al zwaar gefilterd wordt. Ik vind vooral retweets vaak leiden tot hele interessante dingen waar ik anders nooit terecht was gekomen omdat het echt niet gespecificeerd is op doelgroep.

  Het Sparks idee snap ik niets van, hoe is dit anders dan een zoekmachine met een share via twitter/facebook knop? Of is het een RSS reader met suggestie zoals Google Reader nu al heeft? Dit voelt voor een sociaal netwerk als iets er op geplakt, maar misschien dat de video het niet duidelijk maakt.

  Verder is de vormgeving er steriel en statisch, voelt niet alsof ik mijn eigen ei kwijt kan om te laten zien wie ik ben. Nu heeft Facebook dat ook niet dus hoeft het geen probleem te zijn, maar het ziet er nu bijna uit als een contact applicatie ipv sociaal netwerk.

  Maar mocht iemand een invite hebben dan ga ik het zeker proberen, want bij Google zitten genoeg slimme mensen en zijn korte video’s natuurlijk nooit een realistische weergave hoe iets in de praktijk werkt.

 2. Tja, het invite-beleid van Google… bij Wave heeft dat volgens mij niet echt geholpen, bij Gmail ontstond er juist een enorme Buzz (you get it) rondom een nieuwe dienst. Ik kan moeilijk inschatten of het bij Google+ mee- of tegenwerkt.

  Ik had bij het Circle-idee gelijk de ‘filter bubble’-discussie van Eli Pariser in mijn achterhoofd. Beperken Google en Facebook onze blik, of verruimen ze die juist?

  Erg moeilijk in te schatten met Google+ en Circles. En is het wel nodig om altijd toevallig nieuwe dingen tegen te komen? Misschien is het ook wel fijn om een plek te hebben waarbij je heel gericht kunt delen. Dan gebruik ik Twitter wel voor de interessante RT’s, de toevallige ontmoetingen en de onverwachte links.

  Ik ben zelf wel een grote fan van het minimalistische design van Google. Of dat op mijn PC goed werkt, zie ik wel. Ik heb het idee dat het voornamelijk voor apps op de telefoon en tablet is gericht. Als ik op mijn tablet een mooie Google+-ervaring heb, dan wordt dit wel een mooie toevoeging op Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *