Zelf infographics maken met Visual.ly

Infographics zoeken, delen en maken: Visual.ly zegt het allemaal te kunnen. De website is nu voor iedereen beschikbaar. Simpelweg een goed idee bedenken, aanmelden op de website en aan de slag gaan. De website geeft al een flink aantal voorzetten: Missies naar Mars, de evolutie van de geek en de opkomst van Android.

Het mooiste van dat alles? De website zet hoog in op het verspreiden van infographics. Via sociale netwerken kun je andermans kunstwerkjes delen, via een embedcode kun je ze zelfs op je eigen website tonen. Hieronder een infographic van Jess3 over het universum van sociale netwerken.

via

 

Naast al deze mogelijkheden schijnt er nog veel meer aan te komen. ,,While we’ve opened up the community to all, there will be more to unveil in the coming weeks,” aldus het team van Visual.ly. In de video hieronder wordt de dienst gepresenteerd.

Als demonstratie kun je een infographic van jouw persoonlijke Twitter-gegevens laten maken. Onderstaand resultaat toont dat er technisch nog het een en ander aan de dienst kan worden aangepast. Ook inloggen op de website levert de nodige foutmeldingen op – of erger, die foutmeldingen verschijnen niet en je blijft als gebruiker met een hoofd vol vraagtekens achter.

De komende tijd ga ik me verder in Visual.ly verdiepen. Mijn eerste indruk is nog wat onwennig, maar wat denken jullie? Kan Visual.ly door journalisten worden geaccepteerd om eenvoudig infographics voor internet te maken? Of blijft het maken van infographics het terrein van specialisten?

4 thoughts on “Zelf infographics maken met Visual.ly

  1. Mooie eerste analyse van Visual.ly. Ik ben erg benieuwd met welke tools ze gaan komen. Hopelijk worden het niet allemaal 12 in een dozijn infographics. Dan blijven we zeker specialisten nodig hebben.

    Ik hoop vooral dat Visual.ly in staat is goede en slechte infographics te scheiden, zodat alleen het allerbeste komt bovendrijven. Er wordt al zoveel gemaakt waar je niet blij van wordt.

    Al met al een goed iniatief.

  2. Volgens mij heeft Visual.ly wat betreft het selecteren van de beste infographics goud in handen. Je ziet al bijna de categoriën voor je: meest geëmbed, meest gedeeld, meest spraakmakend. Vooral omdat het delen van infographics een belangrijke pijler van deze dienst is, moeten ze dat zo goed mogelijk uitdiepen.

    Als ze het tenminste technisch allemaal in orde krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *