Looptijden visualiseren tijdens de Olympische Dataspelen

Sport en data zijn al jarenlang een geweldige combinatie. Sportjournalistiek wordt vaker door statistieken ondersteund en amateur-sporters krijgen beter inzicht in hun sportieve vooruitgang door apps die sportdata bijhouden.

SETUP organiseerde op vrijdag 13 juli een avond over dit onderwerp, genaamd Olympische Dataspelen. Aanwezig: ikzelf (over mijn EK-visualisatie), Thomas Boeschoten (Catenaccio.nl), Koen Muilwijk (Looptijden.nl), Joris Ketelaar (Samenlooploop.nl) en zo’n twintig andere sportdata-fanaten.

Bij deze avond hoorde ook een korte live datademo: ter plekke zijn Thomas en ik aan de slag gegaan om de data van Looptijden.nl te gaan visualiseren. Mijn resultaat is een visualisatie met het hardlooppatroon van bezoekers op Looptijden.nl. Wanneer is nou het hardloopmoment in de week?

Het antwoord: maandag-, en dinsdag- en woensdagavond en zondagochtend. Bekijk hier de visualisatie in het groot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *