Mijn Twitter-data in 5943 kB (zip-file)

Op dinsdag 10 juli ontving ik een mailtje met de titel Twitter Response to Request For Own Account Information. Dat is de laatste stap in het opvragen van persoonlijke Twitter-data. Ik heb namelijk al mijn accountinformatie bij Twitter opgevraagd: tweets, tijdstippen, URL’s, contacten, etc. Het staat er allemaal in.

Het hele proces van data opvragen bij Twitter ga ik niet beschrijven: dat is al door Privacy International gedaan.

Anne Helmond ging mij al voor in het opvragen van Twitter-data. Na haar blogpost leek het mij ook verstandig om meer controle over mijn data te hebben. Allereerst heb ik ThinkUp geïnstalleerd. Hiermee kun je data van al jouw sociale netwerken opslaan, analyseren en exporteren. Vervolgens heb ik ook een Twitter Subject Access Request gedaan. In andere woorden: ik heb de data opgevraagd die Twitter over mij heeft verzameld.

Op 29 juni stuurde ik een fax naar Twitter om mijn verzoek officieel te maken. Slechts 11 dagen later kreeg ik een zip-file van 5943 kB (uitgepakt zo’n 11 MB) met daarin de volgende documenten:

In de periode tussen mijn verzoek en dat van Anne Helmond is er echter wel iets veranderd in de structuur waarin de tweets worden aangeboden. Helmond kreeg de data nog in JSON-structuur, waar het bij mij als tekst is opgemaakt.

Maar na wat datakneden in Google Refine heb ik hier toch een aardige structuur in weten te krijgen. Het eerste leuke Twitter-feitje dat ik kan delen: mijn eerste tweet.

In de aankomende weken ga ik mijn Twitter-data verder analyseren en visualiseren. Ondertussen probeer ik deze data in Thinkup te importeren via een script van Alper Çuğun om mijn volledige Twitter-geschiedenis op één plek te bewaren.

One thought on “Mijn Twitter-data in 5943 kB (zip-file)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *