Vernieuwde lijst met tools datajournalistiek


Achter kopje List Of Data Journalism Tools rechtbovenin ging tot voor kort een flinke lijst datajournalistieke tools schuil: veel onbekende websites en diensten waar een paar pareltjes tussen te vinden zijn.

Leuk als je een uurtje tijd hebt om er doorheen te ploegen, maar voor beginners is het alles behalve handig. Om aspirant-datajournalisten een duwtje in de goede richting te geven, heb ik de lijst opgeschoond en een betere selectie van tools gemaakt.

Op www.jerryvermanen.nl/datajournalismlist vind je de vernieuwde lijst met tools, ingedeeld in drie fases van het datajournalistieke proces: data zoeken, data verwerken en data visualiseren. Het zijn tools die ikzelf regelmatig gebruik.

Goede toevoegingen in de comments of een mailtje naar jerryvermanen@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *