Tutorial: een kaart maken in Google Maps Engine Lite

Google kondigde op woensdag 27 maart Maps Engine Lite aan. Hiermee kun je vrij snel een goede interactieve kaart maken en publiceren. Google Maps heeft voor veel journalisten te weinig opties. Google Fusion Tables heeft wellicht een iets te hoge drempel. Maps Engine Lite past daar precies tussen.

In onderstaande tutorial laat in in 7 minuten zien hoe je informatie kunt importeren, aanpassen en openbaar kunt maken. Je kunt je kaarten zelfs crowdsourcen door het openbaar te maken. Google heeft zelf ook een korte tutorial gemaakt.

One thought on “Tutorial: een kaart maken in Google Maps Engine Lite

  1. Wanneer is fusiontables meer geschikt dan google maps engine light?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *